En lite gråtrist söndag

 

Biskötseln den här årstiden består i att gå ett varv runt kuporna för att notera att all ser normalt ut. Men vi har lite snickerier att ta tag i. Hoppas vi kan komma loss i februari.

Idag är det en gråtrist och dimmig söndag i slutet av januari. Många tycker att detta är en hemsk tid, fattig och tråkig. Men jag tycker faktiskt att den är ganska okej.

Äntligen har det vänt, och jag är ledig. Ute är det milt och snön har börjat smälta. Innan jag släppte ut hästarna tog jag mig ett varv runt kuporna som står surrade på Smea-Larsa.

Det såg normalt ut. Utanför kuporna låg det några men inte allt för många döda bin. I snön var det spår efter några som varit ut och lättat på trycket. Undrar om de hittade in igen eller om det var deras döda kroppar som låg på backen?

Hemkommen blev det en varm kopp kaffe, och lite bokföring. Men bokföring är inte allt för roligt. Så jag piggade upp mig med att göra årets första beställning av pumpafrön.

Det blev lite nya spännande sorter från en Italiensk fröfirma. Undrar om de kommer att funka här i vårt klimat? Vi får helt enkelt prova lite och se hur det fungerar.

Snart är det dags för söndagsmiddag. Aina bjuder på den med anledning av sin födelsedag.

Stort GRATTIS Aina.

Nu får jag nog ta tag i den där bokföringen./Annika

 

Categories: Bin, Pumpor | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: