Tack för titten, Andrea!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det har blivit dags för en uppdatering i bikollektivets slungrum. Den handvevade gamla slungan, som vi använde i fjol, ska bytas ut mot en nättare motordriven. Så därför for Annika och jag till Dotetorp utanför Åsa i morse.
Där finns Djäknegårdens honung, som använder en polsk slunga som verkar både stabil och lätt att rengöra.
Men Andrea Wallroth, som driver Djäknegårdens honung, bjöd på mer än bara en titt och provkörning med sin slunga. Bland annat fick vi prova hennes smaksatta honung. Vad sägs om honung med mango- och limeton till exempel? De smaker vi fastnade för var dock  citron samt lakrits och några sådana burkar fick följa med söderut i Halland.
Småbarnsmamman Andrea är en ung biodlare, som följer en gammal släkttradition. I fjol tog hon ytterligare ett steg och startade sitt företag Djäknegårdens honung. Hon har ett trettiotal kupor i sina fem bigårdar men köper även in annan halländsk honung att förädla. Hennes specialitet är just smaksatt honung. Kika gärna in på hennes hemsida www.djaknegardens.se.
Honungen säljs både hemmavid och av återförsäljare, som olika gårdsbutiker. Nu återfinns Djäknegårdens honung även i Ica Kvantum Varbergs lokalmatshörna till exempel.
Dessutom är Andrea en flitig mässutställare. Som nu i helgen, när Varbergs Stadshotel & Asia Spa ordnar en mat- och dryckmässa. Då finns inte bara Carl Jan och Sigrid Bárány på plats, utan även Andrea med sin honung.
/Karin
Categories: Bin | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: